Prajitura ''cheia sol''

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 5500 vizualizari

 

Sa traiti...n-am gasit alta rima...si pentru ca m-am jucat cu niste ciocolata desenand cheia sol,asa am denumit si prajitura.....oua proaspete ,ouate dis-de dimineata,gainile sunt vrednice,cocosul isi face treaba.....dar sa nu divagam.......oua ''estem'',mascarpone idem,cico alba,idem si tot asa...chef sa fie si vointa ca putinta gasim.....

 

INGREDIENTE

  • 34 piscoturi ( atat mi-au incaput mie in castronul in care am asezat ''cheia sol'')
  • Crema de cicolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 3 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 2 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Pentru frisca
  • 300 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar foarte fin
  • Decor
  • ciocolata topita
  • Sirop pentru piscoturi
  • 1 lingura de coniac
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml apa
  • Dulceata de zmeura
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''cheia sol'':

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la congelator cca 30 min. Dupa aceea scoatem de la congelator mixam bine si adaugam 150 g frisca batuta.

Frisca: Smantana dulce (care este foarte groasa) cu laptele si zaharul se mixeaza bine pana obtinem o frisca tare. O impartim in doua, pentru ambele creme.

Crema de mascarpone: Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul,se adauga branza mascarpone  se omogenizeaza.Cele 2 foi de gelatina se hidrateasa cu apa rece, se storc si apoi se topesc pe baie de abur, se amesteca cu mascarponele iar la final adaugam frisca batuta.

Asamblare: Eu am folosit o farfurie mare si adanca,gen castron. Am amestecat nessul cu coniacul si apa,am inmuiat piscotirile, doar le scufundam  si le si scoatem repede,sa nu se inmoaie prea rau. Le-am asezat circular pe farfurie, am sezat si pe fundul farfuriei, apoi am adaugat crema de ciocolata,am intins bine. Deasupra am pus dulceata de zmeura,apoi restul de piscoturi si crema de mascarpone, am decorat cu ciocolata topita. Se da la frigider cateva ore, daca rezisti.....daca nu lingura si pe ea ca tare-i buna....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''cheia sol''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie